Вести


Уручено нових 70 уговора пољопривредницима из Војводине

Нови Сад , 30. март 2017.
-A A +AУручено нових 70 уговора пољопривредницима из Војводине .

Нови Сад , 30. март 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 70 уговора, у вредности од око 24 милиона динара, војвођанским пољопривредницима који су остварили право на бесповратна средства за набавку опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара, затим за набавку пластеника, те за опремање сточарских фарми и за инвестиције у пчеларство.

Према Радојевићевим речима, за набавку опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара бесповратна средства добила су 32 пољопривредника. Укупна вредност инвестиције је 29,2 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила 15,4 милиона динара. Реализацијом тих инвестиција под заливним системима биће још 121 хектар ораница у Војводини.

„Новина у новој конкурсној години јесте да се бесповратна средства утврђују у износу до 60 одсто од укупне вредности инвестиције, уместо 50 одсто колико је било претходних година. Истовремено, за физичка лица и предузетнике, чија се инвестиција налази на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, као и за пољопривреднике млађе од 40 година и жене носиоце газдинства, поврат средстава утврђује се у износу до 70 одсто од укупне вредности инвестиције“, казао је секретар Радојевић додајући да је данас, по том основу, 18 пољопривредника остварило право на средства за набавку опреме за наводњавање.

Секретар Радојевић уручио је данас и седам уговора за подизање пластеника. Њихова укупна вредност је четири милиона динара, од чега је из покрајинског буџета обезбеђено 2,7 милиона динара. Како је ресорни секретар навео, реализацијом тих инвестиције под пластеницима ће бити још 10 хектара, чиме ће се широм Војводине наставити тренд повећања површина са пластеницима.

Са 27 пчелара из Војводине потписани су уговори у вредности од 4,6 милиона динара, а новац је опредељен за набавку нове опреме за пчеларство и нових пчелињих друштава.

За опремање сточарских фарми одобрене су четири пријаве у вредности од 748 хиљадa динара, од чега је Покрајина издвојила 374 хиљадe динара. Радојевић је навео да је сточарима у Војводини по овој конкурсној линији у 2017. години на располагању укупно 50 милиона динара. С тим у вези, ресорни секретар је позвао сточаре да интензивније користе средства која су им на располагању.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs