Вести


Уручено још 100 уговора за набавку система за наводњавање

Нови Сад , 02. јун 2017.
-A A +AУручено још 100 уговора за набавку система за наводњавање.

Нови Сад , 02. јун 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас нових 100 уговора пољопривредницима из Војводине који су добили бесповратна средства за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара. Укупна вредност данашњих инвестиција у системе за наводњавање је 65,5 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета обезбеђено 39,4 милиона динара.

Радојевић је казао да ће се реализацијом тих инвестиција на територији Војводине наводњавати нових 557 хектара, и то већим делом - 532 хектара - водом из бунара, а 25 хектара водом из канала.

„Ова подстицајна мера наишла је на посебно интересовање пољопривредника млађих од 40 година, затим жена носиоца пољопривредних газдинстава, те оних који се баве пољопривредом у отежаним условима рада. Сви они су од ове године препознати у конципирању мера Секретаријата за пољопривреду“, казао је Радојевић додајући да су по том основу данас средства добила 63 пољопривредника.

Како је Радојевић још напоменуо, закључно са данашњим потписивањем уговора, додељено је укупно 307 уговора за набавку система за наводњавање. Укупна вредност инвестиција је 251 милион динара, од чега је Покрајина обезбедила средства у висини од 146 милиона динара. То је омогућило да од почетка 2017. године под системима за наводњавање буде нових 1.676 хектара.

„Уверен сам да ћемо овим темпом наставити, јер ћемо након ребаланса покрајинског буџета расписати нови конкурс за набавку система за наводњавање“, казао је Радојевић.

Он се у изјави за медије осврнуо и на панел под називом “Узгој и производња пасуља –стање и перспективе”, који је данас одржан у Темерину.

Ресорни секретар је истакао да су пољопривредници заинтересовани за интензивирање производње пасуља, те да се произвођачи пасуља могу препознати у подстицајним мерама Секретаријата за пољопривреду, међу којима је и набавка система за наводњавање.

„Верујем да ће се повећати не само површине под пасуљем, него и приноси по хектару, јер се значајна финансијска средства одливају из државе за увоз пасуља, а имамо неопходне услове за интензивирање производње пасуља“, казао је Радојевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs