Вести


У Бањалуци потписан Споразум о сарадњи између Развојне агенције Војводине и Развојне агенције Републике Српске

Нови Сад , 26. мај 2021.
-A A +AУ Бањалуци потписан Споразум о сарадњи између Развојне агенције Војводине и Развојне агенције Републике Српске.

Нови Сад , 26. мај 2021. .

Делегација Покрајинске владе, предвођена покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александром Софићем, борави у вишедневној посети Републици Српској, где ће одржати низ састанака у циљу даљег повезивања привредника, културних и других представника општина и градова са територија Републике Српске и АП Војводине.

С тим у вези, данас је у Бањалуци, у присуству ресорног секретара Алeксандра Софића и министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златана Клокића, потписан Споразум о сарадњи између Развојне агенције Војводине и Развојне агенције Републике Српске, којим ће бити омогућена реализација будућих заједничких активности у области подстицања привреде.

Споразум су потписали директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић.

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић истакао је да је ово још један корак у интензивирању сарадње и реализације Споразума о сарадњи између Републике Српске и АП Војводине, потписаног 2017. године, као и додатни импулс у оснаживању привреде.

„Развојна агенција Војводине још раније је успоставила контакте и сарадњу са колегама из Развојне агенције Републике Српске, коју смо данашњим потписивањем Споразума озваничили и тако створили формално-правни оквир за будуће заједниче активности са акцентом на размени знања и искустава која доприносе ефикасној реализацији инвестиционих пројеката, повећању прилива страних инвестиција, стварању нових радних места, као и подршци домаћим, малим и средњим предузећима у областима промоције, инвестиција, едукације и повезивања“, поручио је Софић.

Потписивању Споразума у Развојној агенцији Републике Српске присуствовали су генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Делегација Покрајинске владе током боравка у Републици Српској састаће се са представницима Секретаријата за избегла и расељена лица, у вези са дефинисањем помоћи за Србе у Федерацији и уручиће хуманитарну помоћ за две породице у општини Оџак.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs