Вести


У КЦВ се од Covid 19 инфекције тренутно лечи 67, а у Општој болници у Панчеву 92 пацијента

Нови Сад , 29. април 2020.
-A A +AУ КЦВ се од Covid 19 инфекције тренутно лечи 67, а у Општој болници у Панчеву 92 пацијента .

Нови Сад , 29. април 2020. .

Вишедневни тренд пада укупног броја оболелих од Covid 19 инфекције у АП Војводини се наставља, па се у Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду у овом тренутку од те инфекције лечи 67, а у Општој болници у Панчеву 92 пацијента.

Од тога, на механичку вентилацију је прикључено седам пацијената хоспитализованих у КЦВ.

У исто време, у привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, у којој су смештени оболели са лакшом клиничком сликом Covid 19 инфекције, тренутно се налази 60, a у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 41 пацијент.

У општинама Вршац, Бела Црква, Пландиште и Алибунар, у којима је у последњих пет дана откривено 46 случајева заражавања Covid 19 инфекцијом, и даље се спроводе све неопходне противепидемијске мере, са циљем да се заустави и спречи даље повећање броја оболелих, укључујући и интензивно и свеобухватно тестирање свих грађана који испуњавају критеријуме дефиниције случаја.

За коначну победу над епидемијом вируса Covid 19 и даље је од одлучујућег значаја да се грађани понашају максимално одговорно и да примењују све мере предострожности, као што су стриктно поштовање социјалне дистанце, ношење заштитних маски и рукавица и употребу дезинфекционих средстава.

Ознаке: Корона вирус

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs