Вести


У Покрајинској влади уручено 56 уговора за подршку научних пројеката и технолошки развој у Војводини

Нови Сад , 27. мај 2016.
-A A +AУ Покрајинској влади уручено 56 уговора за подршку научних пројеката и технолошки развој у Војводини.

Нови Сад , 27. мај 2016. .

Покрајински секретар за науку и технолошки развој Владимир Павлов, данас је у холу Покрајинске владе свечано уручио уговоре и решења о суфинансирању пројеката од значаја за науку и технолошки развој АП Војводине, у оквиру пројектног циклуса 2016 - 2019. године.

Свечаности су присуствовали декани и професори - носиоци пројеката са факултета Универзитета у Новом Саду и директори научних института.

На конкурс ресорног секретаријата, који је овим поводом расписан 21. јануара 2016. и био отворен до 1. априла, од укупно 249 приспелих пријава, одобрено је 56 пројеката, а за чије финансирање је у овој години издвојено 64 милиона динара. На одобреним пројектима учествоваће 21 институција и 541 истраживач. Одобрени пројекти су из осам научних области. Реч је о техничким наукама, природно-математичкој области, медицини, области биотехнологије и пољопривреде, правним и економским наукама, друштвеним и хуманистичким наукама, као и пројектима из области технологије и заштите животне средине, те пројекатима у области спортских наука.

Ресорни секретар Владимир Павлов честитао је учесницима одобрених пројеката на добијеним средствима, и пожелео им успеха у даљем раду који треба да се очитује на унапређивању и укупном развоју нашег друштва. Владимир Павлов истакао је да је Универзитет једна од највећих вредности једног друштва, те да заслужује велику подршку. Павлов је истакао да делатности којима се бави Универзитет, високо образовање и научно-истраживачки рад, представљају делатности од јавног интереса, као и да је Покрајинска влада све време била посвећена подршци институција које су биле окренуте ка новим знањима и иновацијама, и да је неуморно подстицала научноистраживачки рад.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs