Вести


У потпуности остварени циљеви европског првенства у рвању

Нови Сад , 09. јун 2017.
-A A +AУ потпуности остварени циљеви европског првенства у рвању.

Нови Сад , 09. јун 2017. .

На закључној седници Организационог одбора сениорског првенства Европе у рвању, која је данас одржана у Покрајинској влади, усвојен је извештај са европског спортског такмичења у рвању, које је одржано у Новом Саду, од 2. до 5. маја 2017. године.

Овогодишње сениорско европско првенство у рвању, у свим сегментима је синхронизовано спроведено и организовано, и у потпуности су остварени циљеви који су постављени. Како је у извештају наведено, на достојан начин су представљени Нови Сад, Војводина и Србија, а са три освојене медаље, остварен је очекивани спортски резултат, односно наставило се са праксом постизања врхунских резултата у овом спорту.

Посебно је истакнуто да је од организације првенства остварена уштеда од 4,5 милиона динара, и тај приход припада Рвачком савезу Србије. Поред тога, део прихода је, преко одговарајуће спортске опреме у току првенства, и одмах након првенства, упућен рвачким спортским клубовима на коришћење.

Успешно организован спортски догађај у рвању, у потпуности је оправдао улагање, и свакако ће бити подстицај и за друге спортове, да на предстојећим такмичењима следе овакву врсту организације, закључено је на седници.

Европско првенство у рвању организовано је у сарадњи Рвачког савеза Србије, Министарства спорта и омладине, Покрајинске владе, Града Новог Сад и рвачких спортских клубова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs