Вести


У Сремској Каменици пацијентима на располагању и трећа ангио сала

Нови Сад , 26. септембар 2016.
-A A +AУ Сремској Каменици пацијентима на располагању и трећа ангио сала.

Нови Сад , 26. септембар 2016. .

„Објекат „Каменица 2“ почео је да користи и Институт за кардиоваскуларне болести, пошто је кренуо рад и у делу објекта где ће се лечити поремећаји срчаног ритма и срчане циркулације. На овај начин знатно унапређујемо квалитет здравствене заштите, а као што смо обећали грађани АП Војводине добили су трећу кардиолошку ангио салу“, потврдио је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, након данашњег обиласка нове ангио сале која ради већ десетак дана у пуном капацитету у „Каменици 2“.

Покрајински секретар је овом приликом истакао да очекује да ће до средине наредне године, у Војводини грађани моћи да рачунају на укупно шест ангио сала. Реч је о три већ постојеће у Сремској Каменици, и још три нове чије опремање је предвиђено ребалансом буџета, који ће се за два дана наћи пред посланицима Скупштине АП Војводине. Према речима др Гојковића, Покрајинска влада је додатним уштедама, успела да обезбеди решање за опремање ангио сала у општим болницама у Суботици, Зрењанину и Сомбору. Како је закључио, од посебне важности је и то што ће се на овај начин у потпуности испоштовати европски стандард и квалитет о броју ангио сала на територији АП Војводине.

Под покровитељством Покрајинског секретаријата за здравство и Покрајинске владе, увелико се већ обучавају лекарски тимови из наведене три болнице, да би до имплементације ангио сале у њиховим болницама већ имали обучен кадар за рад у новим условима и одмах кренули са лечењем пацијената. Др Гојковић се састао и са лекарима из Сомбора, Зрењанина и Суботице, чија едукација је у току у Сремској Каменици и овом приликом разменио утиске о напредовању њихове обуке посвећене интервентној кардиологији.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs