Вести


У холу Владе Војводине изложени уникатни радови жена у креативном заваривању

Нови Сад , 16. април 2014.
-A A +AУ холу Владе Војводине изложени уникатни радови жена у креативном заваривању.

Нови Сад , 16. април 2014. .

У холу Владе АП Војводине отворена је изложба радова насталих у оквиру курса „Жене и креативно заваривање“. Организатори изложбе су Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Академија женског предузетништва и фирма Профикут (Proficut) из Бачког Петровца, која је одржала теоријску и практичну наставу, током које су настали изложени експонати.

Током пет викенда обуке, полазнице курса су имале прилику да савладају три методе заваривања и креирале су 30 уникатних артикала. Научиле су да је ово занимање забавно и креативно, а што је најважније да може постати и интересантан вид прихода.

Изложбу је отворио покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин који је нагласио да изложени експонати показују да за жене у Војводини не постоји граница у креативности, јер су од метала начиниле права уметничка дела. Секретар Васин је додао да је Влада Војводине у протеклом периоду кроз низ програма подржала жене у Војводини да искажу свој креативни потенцијал, о чему говоре бројне изложбе и сајмови женског предузетништва који су организовани широм Војводине.

Пројекат „Жене и креативно заваривање“, након Новог Сада, биће представљен и у другим местима у Војводини, како би се што више грађана упознало са креативношћу и и иновативношћу жена у нашој покрајини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs