Вести


Финансирање пројекта „Изградња Жежељевог моста преко реке Дунав у Новом Саду"

Нови Сад , 16. април 2015.
-A A +AФинансирање пројекта „Изградња Жежељевог моста преко реке Дунав у Новом Саду".

Нови Сад , 16. април 2015. .

Пројекат „Изградња Жежељевог моста преко реке Дунав у Новом Саду" има виталан значај како за Нови Сад и Војводину тако и за цео регион. Имајући у виду ту чињеницу, Покрајинскa владa улаже напоре да се изградња моста настави и интензивира. Стога је Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и упућен предлог за решење проблема, у виду две радне верзије нацрта уговора о начину преноса средстава за финансирање пројекта „Изградња Жежељевог моста преко реке Дунав у Новом Саду". Међутим, Министарство је Покрајинској влади упутило одговор с негативним ставом на предлог решења, оцењујући да није могуће а ни правно прихватљиво, да Република Србија, па ни Министарство буду уговорна страна, иако овај пројекат има капиталан значај.

Покрајинска влада је спремна да преузме обавезу финансирања даље изградње Жежељевог моста преко реке Дунав у Новом Саду и да обезбеди недостајућа средства, и сагласна је са предлогом Министарства да се финансирање убудуће обавља преносом средстава АПВ преко Града Новог Сада.

Ради реализације даљег финансирања овог пројекта, Покрајинска влада очекује и апелује на Министарство да што пре достави нови нацрт уговора о начину преноса средстава за финансирање пројекта „Изградња Жежељевог моста преко реке Дунав у Новом Саду", како би се радови наставили и како би Нови Сад добио нови Жежељев мост.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs