Вести


Формирана радна група за унапређење мера подршке за развој органске производње у АП Војводини

Нови Сад , 21. септембар 2021.
-A A +AФормирана радна група за унапређење мера подршке за развој органске производње у АП Војводини.

Нови Сад , 21. септембар 2021. .

У оквиру 88. Међународног сајма пољопривреде, данас је одржана дискусија посвећена формирању радне групе за унапређење мера подршке за развој органске производње у АП Војводини. Учеснике дискусије поздравио је покрајински секратар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, који је указао на значај органске производње у функцији економског јачања породичних фирми и веће упослености.

Ресорни секретар је изразио задовољство због формирања радне групе која ће утицати на бржи развој органске производње уз мере и субвенције ресорног секретаријата.

Он је нагласио да овај вид пољопривреде може значајно допринети развоју руралних подручја, а тиме и пољопривреде уопште. Навео је значај сталног присуства људског фактора у њеном развоју, као и улоге која припада иновацији.

"Треба имати на уму да оно што је добро за човека добро је и за природу. Разноликост производње и производа, мултифункционалност – (пољопривредни и непољопривредни органски послови и услуге) – омогућују да се оствари циљ органске производње – еколошка, економска и социјална добит, очување биодиверзитета у функцији одрживог развоја за нас и будуће генерације", закључио је Божић.

У дискусији је учествовао и помоћник покрајинског секретара Младен Петреш. Учесници дискусије осврнули су се на стање у органској пољопривреди, могућности за унапређeње постојећих и развој нових мера усмерених према произвођачима у систему органске пољопривреде, које су у надлежности Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Договорено је да новоформирана радна група први формални састанак одржи половином октобра.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs