Вести


Честитка председника Покрајинске владе Игора Мировића поводом 8. априла, Светског дана Рома

Нови Сад , 07. април 2017.
-A A +AЧеститка председника Покрајинске владе Игора Мировића поводом 8. априла, Светског дана Рома.

Нови Сад , 07. април 2017. .

„Датуми као што је Светски дан Рома, не служе само томе да тек протоколарно честитамо једни другима. Напротив, служе томе да још једном преиспитамо шта је то што смо и као људи, и као друштво, учинили за своје суграђане, за своје комшије, за своје познанике и сараднике.

Да се запитамо можемо ли, и како, да учинимо да свет и живот који делимо, буде бољи, инспиративнији, племенитији и богатији за све.

Бројне мере Покрајинске владе – подршка образовању, запошљавању, оснаживању Рома и њиховој видљивости у институцијама – посвећене су томе да се побољша положај ромске заједнице, јер та заједница, иако јесте једна од најстаријих, због свог лошег материјалног положаја не може да развије и представи све своје потенцијале.

Праведно друштво смо онда када у њему сви имају једнаке шансе – желећи од срца да честитам Светски дан Рома, још једном износим чврсто опредељење Покрајинске владе да својим активностима, програмима и подстицајним мерама омогући да заједно негујемо баш то, развијено друштво једнаких шанси“, стоји у честитки председника Мировића.

Светски дан Рома, 8. април, честитали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне заједнице Михаљ Њилаш и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs