Вести


Честитка ученицима и просветним радницима поводом школске славе Светог Саве

Нови Сад , 26. јануар 2017.
-A A +AЧеститка ученицима и просветним радницима поводом школске славе Светог Саве.

Нови Сад , 26. јануар 2017. .

Поводом школске славе Светог Саве, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, упутио је честитку ученицима и просветним радницима.

„Поштовани просветни радници и драги наши ученици,

oвим писмом желим да вам упутим срдачне честитке поводом школске славе Светог Саве, која се обележава у свим школама у нашој домовини.

То је велики дан за све оне који су се за школу везали радом и посвећеношћу, али и за оне који својим малим корацима иду ка великим подухватима.

То је дан када славимо праве вредности, оне које нам је на чување од заборава поверио велики Свети Сава.

То је дан када се изнова подсећамо живота и мисије једног од наших најумнијих људи, који нам је завештао да негујемо и ширимо љубав, мир, толеранцију, упорно стремимо ка висинама и никад не одустанемо од свог циља.

Ово писмо посвећујем онима који припремају будуће генерације за савладавање животних лекција и који знају да, негујући традицију и поштујући великане из прошлости, стварају бољу и светлију будућност.

Ово писмо посвећено је и онима којима је школа сигурно место за безбрижно одрастање, где се уместо копља укршта знање и где се стварају нераскидиве пријатељске везе.

Нека вас дух светосавља подсети на то колико је ваша улога важна и нека вас охрабри у искушењима која су пред вама, а ја вам у име Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, и у своје лично име, желим пуно успеха у даљем раду.

Срећна слава!“


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs