Вести


Широк простор за сарадњу АП Војводине и Московске области

Сегијев Посад , 05. октобар 2018.
-A A +AШирок простор за сарадњу АП Војводине и Московске области.

Сегијев Посад , 05. октобар 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас у Сегијевом Посаду, надомак Моске, са делегацијом Московске области коју је предводила заменица министра у администрацији те области Елена Чернова.

Тема разговора била је потенцијална сарадња АП Војводине и Московске области у сфери културе и информисања, за шта, како је обострано оцењено, постоје и обострано расположење и веома широк простор који би у времену које долази свакако требало искористити.

„Први конкретан корак ка томе би требало да буде успостављање и формализовање сарадње наших, пре свега културних институција, на чему ће и једна и друга страна интензивно радити“, рекла је, уз остало, Милошевићева.

Обострано је констатовано да велики простор за сарадњу постоји и у области информисања која је, практично, већ започета вишегодишњим партнерством Фестивала ТВ компанија Московске области „Братина“, чији је Милошевићева гост, и Фестивала ТВ и радио репортаже подунавских земаља „Профест“ који се, уз подршку покрајинске администрације, одржава на Панонији код Бачке Топола.

Уз Милошевићеву, у разговору су учествовали и представници фестивала „Профест“ и Радио-Телевизије Војводине, док су у руској делегацији, поред Еелене Чернове, били и Олга Дударова, начелник Управе за образовање Московске области, Наталија Чернишова, секретар Савеза новинара Руске Федерације и Сергеј Боков, директор фестивала „Братина“.

Московска област је регион са нешто више од седам милиона житеља, која важи за један од економски најразвијенијих региона у Руској Федерацији, познат и по низу еминетних културних институција и манифестација од изузетног значаја.

Део тих манифестација организује се и у Сергејевом Посаду, граду од стотинак хиљада становника удаљеном од Москве седамдесет километара који је, уз остало, и центар руске духовности, а основао га је Свети Сергије Радоњешки који у руској историји традицији има улогу сличну улози Светог Саве у историји и духовности Срба.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs