Вести


Штаткић: Промоција дела домаћих аутора

Нови Сад , 20. јул 2017.
-A A +AШтаткић: Промоција дела домаћих аутора.

Нови Сад , 20. јул 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић јуче је у Покрајинској влади разговарао са Исидором Жебељан, истакнутом српском композиторком и редовном чланицом САНУ. Тема разговора је била могућност даље сарадње, с обзиром на то да је Исидора Жебељан до сада написала 25 композиција за различите инструменталне, вокално-инструменталне и вокалне ансамбле: од композиција за соло инструмент, преко камерне и симфонијске музике, до опере.

Према речима секретара Штаткића, културна политика ресорног секретаријата, поред неговања фундаменталних културних вредности, јесте и промоција и популаризација домаћих аутора, без обзира да ли се ради о музици, књижевности или ликовном стваралаштву.

„Са великим задовољством могу да кажем да је наш Војвођански симфонијски оркестар у протеклом периоду постигао запажене резултате, а верујем да ће их постизати ширењем репертоара композицијама домаћих аутора,“ рекао је секретар Штаткић.

Он је додао да су за похвалу и гудачки и камерни оркестар из Зрењанина о којима брине Завод за културу Војводине. Идеја је, сматра ресорни секретар, да се изводе дела наших композитора Срђана Аћимовића, Ивана Јефтића, Стевана Божића и многих других запажених стваралаца.

Посебно је важно да се Нови Сад, као Европска престоница културе 2021. године и Омладинска престонице 2019. године, представи као достојна престоница музичких остварења, која су свима за понос.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs