Вести


Штаткић разговарао са новим шефом диригетном Опере СНП Ђанлуком Марчаном

Нови Сад , 13. октобар 2017.
-A A +AШтаткић разговарао са новим шефом диригетном Опере СНП Ђанлуком Марчаном.

Нови Сад , 13. октобар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић разговарао је данас са Ђанлуком Марчаном, новим шефом диригентом Опере Српског народног позоришта (СНП) о плановима будућег рада тог дела нашег најстаријег театра.

Штаткић је на почетку разговора изразио задовољство што је СНП после дуго времена добио диригента са великим европским и светским искуством, каквог сваки оркестар, посебно оперски и тражи.

„Зато би било од велике користи да ваш професионални рад са нашим оркестром има и едукативни део и да своје искуства пренесете на њих. Ово је, заправо, добра прилика да се образују нови нараштаји наших диригената“, додао је он.

Штаткић је подвукао и да је политика како Покрајинског секретаријата на чијем је челу, тако и Покрајинске владе, усмерена на афирмацију националне културе и домаћих аутора и извођача.

„Зато са великим задовољством истичем укључивање у пројекте Опере СНП наших актуелних оперских певача попут Жељка Лучића, Катарине Брадић, Маријане Николић и Зорана Тодоровића“, прецизирао је покрајински секретар.

Маестро Марчано, који ће данас у СНП-у дириговати оперском представом “Боеми” Ђакома Пучинија, подсетио је да ће наредна 2018. година бити у знаку јубилеја Шарла Гуноа и Ђоакина Росинија, али и да су већ покренути разговори са челним људима СНП о почетку припреме опера српских аутора, међу којима и Дејана Деспића.
Састанку су присуствовали и подсекретар Зоран Лазин, в. д. управника СНП Зоран Ђерић, в. д. директора Опере Александар Станков и председник Управног одбора Селимир Радуловић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs