Вести


Ђоковић о значају предстојеће гастрономске манифестације ,,Food Talk 2018" и учешћа на ,,Fancy Food Show New York“

Нови Сад , 24. април 2018.
-A A +AЂоковић о значају предстојеће гастрономске манифестације ,,Food Talk 2018" и учешћа на ,,Fancy Food Show New York“ .

Нови Сад , 24. април 2018. .

Компанија ,,Color Media Communications“ из Новог Сада органзовала је данас је у новосадском хотелу Шератон, конференција за медије посвећену промоцији шесте по реду гастрономске манифестације ,,Food Talk 2018" и предстојеће глобалне сајамске манифестације ,,Fancy Food Show New York“. Гости промоције били су припадници дипломатског кора, јавне личности, медијске куће, новинске агенције, фуд блогери и многи други.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, отворио је конференцију и тим поводом истакао изузетан значај ових манифестација, како за привреду, тако и за област туризма Републике Србије и АП Војводине.

,,Један од највећих светских брендова Sheraton у Новом Саду потврђује да смо заиста туристичка дестинација, препознати као престоница културе и седиште највећих европских фестивала. Међу највећим туристичким атракцијама јесу гастрономија, винарство и у корелацији са гостопримством наших људи, доприносе обогаћивању културе и унапређењу сарадње на свим нивоима власти и међу привредницима у овој области. Ово је место састајања туристичке привреде, произвођача из области агроиндустрије и винарства“, рекао је Ђоковић.

Овом приликом представљено је девет учесника манифестације у Њујорку, од којих је више од половине реномираних произвођача специфичне, нутритивно обогаћење и безглутенске хране са територије Војводине. Ово је веома значајна вест, с обзиром да ће српски произвођачи хране први пут након десет година наступити на једној од најпрестижнијих глобалних гастрономских манифестација која се у овом америчком граду одржава од 30. јуна до 2. јула 2018. године.

Овогодишњи ,,Food Talk 2018" биће одржан 8. јуна ове године у просторијама хотела Шератон у Новом Саду.


Извор: ПС за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs