Вести


Јачање културних веза

Нови Сад , 10. јануар 2017.
-A A +AЈачање културних веза.

Нови Сад , 10. јануар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са члановима Националног већа хрватске националне мањине Иваном Карачићем и Владимиром Крањчевићем.

Тема сусрета било је унапређењусарадње у области културе. Један од циљева ове сарадње јесте повезивање региона у Хрватској и Србији, односно успостављање културнихвеза између Славоније то јест Осијечког региона, с једне, и Новог Сада и Суботице са друге стране.

„Блиско сарађујемо и са другим институцијама, везаним за хрватску националну мањину, а желимо да се та сарадња још више побољша. Јер, нама су битни стандарди у остваривању права националних мањина који су, иначе, у Војводини рекао бих у најмању руку европски. И којих се ми држимо зато што тако осећамо, а не што морамо“, нагласио је професор Штаткић.

Тема данашње гразговора било је и јавно информисање. Према Штаткићевим речима, Покрајинска влада финансира велики број новинских издања на језицима свих националних мањина и за то се издвајају озбиљна средства.

Такође, било је речи и о сарадњи између Академије уметности у НовомСаду и Музичке академије у Пули, поред Музичке академије у Загребу, друге по значај у Хрватској.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs