Вести


Још 56 милиона динара за нових 1132 хектара под системима за наводњавање

Нови Сад , 26. октобар 2016.
-A A +AЈош 56 милиона динара за нових 1132 хектара под системима за наводњавање.

Нови Сад , 26. октобар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић уручио је данас уговоре корисницима бесповратних средства, у оквиру конкурса за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара на територији АП Војводине за 2016. годину. Потписано је 194 уговора укупне вредности око 165 милиона динара, од чега су средства Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство око 56 милиона динара.

Секретар Радојевић је овом приликом рекао да се данашњим потписивањем уговора на територији Војводине обезбеђује нових 1132 хектара под наводњавањем, а да је уз раније потписане уговоре по овом конкурсу број хектара под тим системима током ове године повећан за 6500 хектара. Рекавши да је највише средстава опредељено за повртарство, затим за воћарство, и на крају ратарство, секретар је рекао да је конкурс и даље отворен и да пољопривредни произвођачи могу да аплицирају до краја месеца.

„Ова мера подршке се показује као изузетно квалитетна јер постоји огромно интересовање наших пољопривредних произвођача и број оних који се на њега јављају је већи из године у годину. То је јасан сигнал да и у наредној буџетској години ову меру можемо очекивати као меру аграрне политике на покрајинском нивоу, а све у циљу интензивирања пољопривредне производње и нових површина под системима за наводњавање, што и јесте заједнички циљ у развоју пољопривреде“, рекао је Радојевић.

Више од 870 физичких и правних лица са регистрованим пољопривредним газдинствима на територији АП Војводине поднело је пријаве по овом конкурсу, за који је за целу 2016. годину намењено укупно 330.000.000,оо динара. Средства су намењена изградњи експлоатационих бунара и набавци опреме за бунаре, пумпи за наводњавање, система за наводњавање, система за фертиригацију, тифона, линија за наводњавање и изградњу цевовода. Највећи број пристиглих пријава долази из пет општина: Руме, Новог Сада, Бачке Паланке, Куле и Оџака, и те пријаве чине више од половинe укупног броја пријава.

Конкурс се континуирано спроводи од 2013. године, а помоћу субвенција опредељиваних по овом конкурсу, пољопривредни произвођачи са подручја Покрајине су током претходне три и по године поставили преко 26.000 ha система за наводњавање.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs