Вести


Mировић примио рваче и каратисте освајаче медаља

Нови Сад , 10. мај 2017.
-A A +AMировић примио рваче и каратисте освајаче медаља .

Нови Сад , 10. мај 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас српске рваче Кристијана Фриса и Виктора Немеша, који су уз Давора Штефанека, освајачи по једне златне, сребрне и бронзане медаљу на Европском првенству у рвању, које је ове године одржано у Новом Саду, као и освајаче медаља са Европског првенства за сениоре у каратеу, одржаног у Турској од 4. до 7. маја, Сању Цвркоту и Слободана Битевића.

Председник Мировић захвалио се свима, који су и на једном и на другом првенству на најбољи могући начин представљали нашу земљу, спорт и себе као успешне људе и спортисте, постигавши врхунске резултате.

Мировић је нагласио да је и раније било успеха, али да је овде реч о серији успеха који охрабрује. Како је подсетио, у рвању смо имали изузетан успех у организацији, а медаље које су освојене показују, да и у једној и у другој дисциплини имамо чиме да се поносимо.

„Ово је, пре свега, огроман успех самих спортиста, зато што су они годинама одричући се свега, знањем и ангажовањем вољом и спремношћу дошли до овог успеха“, истакао је Мировић и честитао још једном младим спортистима на успеху који су постигли и пожелео да их понове у будућности.

Председник Покрајинске владе истакао је да је све остало надоградња и да су сви остали само сервис на путу до овог успеха, али да након ових резултата постоји и обавеза да ове спортове који нису у првом плану, као што је то случај са колективним, сада не оставимо и да кроз организациону и техничку помоћ и помоћ клубовима буде исказан један систематичнији однос према њима, како би им значајно помогли у остваривању будућих резултата. Пет или шест клубова је већ добило значајнa средстава из покрајинског буџета, а неће изостати пажња ни када су питању карате и џудо клубови, који такође постижу сјајне резултате.

Мировић је рекао да је то обавеза за будућност и да за врхунски резултате постоји обавеза да и у наредном периоду пружимо допринос, као и до сада како се то чини и на националном новоу, и покрајинском и локалном. „И само тако ако се окупимо око тих циљева, успећемо да мотивишемо људе, јер се у спорту то посебно осећа“, рекао је овом приликом Мировић.

Пријему, који је одржан у Покрајинској влади присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, селектор Милорад Докманац, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, председника Карате федерације Србије Славољуб Пипер и председника Карате савеза Војводине Страхиња Тепавчевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs