Најаве


Годишња конференција европске мреже за културно-уметнички аматеризам – АМАТЕО

Петак, 7. јун 2019 - 9:30Годишња конференција европске мреже за културно-уметнички аматеризам – АМАТЕО.

Петак, 7. јун 2019 - 9:30 .

У петак и суботу, 7. и 8. јуна 2019. године, у великој сали Скупштине Војводине, одржаће се дводневна Годишња конференција европске мреже за културно-уметнички аматеризам – АМАТЕО.

Kонференцију ће у петак, 7. јуна, у 9.30 часова, отворити Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и др Бато Камберовић, председник Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине.

Тема овогодишње конференције је „Мостови стваралаштва - Аматеризам и млади у интеркултуралном друштву“, која је изабрана у жељи да се разговором о аматерском стваралаштву гостима из Европе представи сва разноликост наше мултикултуралне средине, али и интеркултуралну комуникацију у њој. Фокус је на младима, сходно титули Европске престонице младих коју Нови Сад, као град носи у овој години. На конференцији ће бити отворена многа питања, а учесници ће моћи да виде и значајан број примера добре праксе.

Позивамо вас да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs