Најаве


Драгана Милошевић обратиће се на отварању изложбе „Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар“

Петак, 3. септембар 2021 - 20:00Драгана Милошевић обратиће се на отварању изложбе „Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар“ .

Петак, 3. септембар 2021 - 20:00 .

У петак, 3. септембра 2021. године, у 20.00 часова, у Галерији Матице српске, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратиће се на отварању изложбе „Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар“.

Аутори ове изложбе и пратећих публикација су др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, др Снежана Мишић, музејски саветник, мр Данило Вуксановић, виши конзерватор.

На отварању поставке говориће и управница Галерије Матице српске др Тијана Палковљевић-Бугарски, историчар уметности др Никола Крстовић и помоћник министра за културу и информисање Данијела Ванушић,која ће и званично отворити изложбу.

Изложба је приређена у оквиру пројекта Нови Сад – Европска престоница културе 2022. и платформе „Калеидоскоп културе”.

Повезани на једној изложби Уметник ‒ Драган Стојков, Колекционар(и) ‒ Владимир и Борка Поповић и Критичар ‒ Ратомир Кулић указују на калеидоскоп музејске делатности где сваки угао посматрања доноси нову слику и сазнање о важности и вредности уметности.

Позивамо вас да извештавате.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs