Најаве


Драгана Милошевић отвара изложбу „Ја носим вас ви носите мене - обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине“

Понедељак, 26. октобар 2020 - 19:00Драгана Милошевић отвара изложбу „Ја носим вас ви носите мене - обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине“.

Понедељак, 26. октобар 2020 - 19:00 .

У понедељак 26. октобра 2020. године, у 19.00 сати,у Музеју Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и донсое с верским заједницама Драгана Милошевић отвориће изложбу „Ја носим вас ви носите мене - обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине“, којом се уједно обележава и Дан Музеја Војводине и 173 године од његовог оснивања.

На свечаности ће се присутним гостима обратити мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине и др Дејан Масликовић, помоћник министра културе и информисања Републике Србије.
Аутори изложбе су: мр Катарина Радисављевић, музејска саветница, др Татјана Бугарски, виша кустоскиња, мср Александар Антуновић, кустос и Александар Петијевић, музејски саветник.

Изложба је послужила и као инспирација за балетско-модни перформанс „Војводина корацима предака“, у концепту и режији Сенке Петровић, који ће премијерно бити изведен на свечаности.

Промоција нове обуће, дизајниране по мотивима из колекција Музеја Војводине, а коју је израдила радионица Bratscher Custom Shoes из Сомбора, биће саставни део перформанса који изводе чланови балетског ансамбла Српског народног позоришта.

Позивамо вас да извештавате.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs