Најаве


Конференција за новинаре поводом заштите географског порекла вина из сремског виноградарског рејона

Четвртак, 13. јун 2019 - 13:00Конференција за новинаре поводом заштите географског порекла вина из сремског виноградарског рејона.

Четвртак, 13. јун 2019 - 13:00 .

У четвртак, 13. јуна 2019. године, у прес сали на 1. спрату хотела ,,Путник“ (Илије Огњановића 24, Нови Сад), с почетком у 13.00 часова, биће уприличена конференција за медије поводом усвојеног Елабората о производњи вина са географским пореклом ,,Сремски рејон”/ ,,Срем”, чиме је завршена процедура заштите географског порекла вина из сремског виноградарског рејона. Елаборат је израдило Удружење произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „СРЕМ – ФРУШКА ГОРА“, с циљем да заштити географско порекло вина овог поднебља.

Овај документ је објављен на званичној интернет страници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратиће се на самом почетку прес конференције, с обзиром да је Секретаријат пружио подршку овом значајном пројекту.

Република Србија тренутно има шест виноградарских рејона, где се штите ознаке географског порекла са укупно 64 винарије. Од тог броја 34 винарије су део Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „СРЕМ – ФРУШКА ГОРА“, што значи да је више од половине свих винарија са географским пореклом управо из Сремског виноградарског рејона.

Удружење ове године започиње израду и Елабората за апелацију ,,Фрушкогорско виногорје” / “Фрушка гора”.

Позивамо вас да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs