Најаве


Конференција Мреже „Живот без насиља“ у Новом Саду

Петак, 16. децембар 2016 - 10:00Конференција Мреже „Живот без насиља“ у Новом Саду.

Петак, 16. децембар 2016 - 10:00 .

Покрајински заштитник грађана – омбудсман организоваће у петак, 16. децембра 2016. године, Конференцију Истанбулска конвенцијa – Одговорност и обавезе институција. Конференција ће бити одржана у великој сали Скупштине АП Војводине, са почетком у 10 часова.

Мрежа „Живот без насиља“ успостављена је 2005. године и повезује различите институције на територији АП Војводине које се баве проблемом насиља у породици.
Овогодишња конференција представиће Конвенцију Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици (Истанбулску конвенцију), као и промене које доноси недавно усвојен Закон о спречавању насиља у породици. На Конференцији се очекује присуство око 120 представника институција правосудног система, полиције, центара за социјални рад, здравствених установа, јединица локалне самоуправе, националних савета националних мањина, као и локални омбудсмани и представници стручне јавности.

Током уводне пленарне сесије, уз професора др Зорана Павловића, покрајинског заштитника грађана - омбусмана, учесницима ће се обратити Снежана Седлар, потпредседница Скупштине АП Војводине, Слободан Јосимовић, заменик тужиоца у Вишем јавном тужилаштву Нови Сад и Тања Игњатовић из Аутономног женског центра.

Време предвиђено за давање изјава је од 9.30 до 10.00 часова.
Позивамо вас да извештавате.

Преузмите документа:

File 15 12 16 Agenda 3.docx


You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs