Најаве


Отварање прве Дигиталне фарме у Србији

Уторак, 20. март 2018 - 12:00Отварање прве Дигиталне фарме у Србији.

Уторак, 20. март 2018 - 12:00 .

У уторак, 20. марта 2018. године, у 12.00 сати, у месту Криваја код Бачке Тополе, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, у име Покрајинске владе, присуствоваће отварању прве Дигиталне фарме у Србији.

Прву Дигиталну фарму у Србији и региону отвориће председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Институт БиоСенс осмислио је Дигиталну фарму у оквиру пројекта АНТАРЕС, који заједнички финансирају ЕУ и Влада Србије.

Дигитална фарма је јединствени простор на којем се у правом производном окружењу, на њиви, примењују најсавременије технологије и механизација са циљем да учине пољопривредну производњу ефикаснијом и да подрже дигиталну трансформацију пољопривреде у Србији, региону и Европи.

Пројекат Дигитална фарма омогућиће пољопривредницима да се упознају са најновијим технолошким достигнућима, тестирају их и увиде њихов потенцијал. Током отварања, биће представљени физички и виртуелни део Дигиталне фарме: савремена механизација, сензори, сонде, дронови и паметни роботи, као и дигитална платформа АгроСенс.

Сви заинтересовани новинари могу се акредитовати „Институту БиоСенс“ путем следећег линка http://goo.gl/forms/ms2xQJ9SsSC4jBU23, до понедељка, 19. марта, у 19 часова.

За акредитоване новинаре биће организован превоз из Београда (полазак у 8.45 часова, Немањина 11) и из Новог Сада (полазак у 10 часова, др Зорана Ђинђића 1).You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs