Најаве


Потпредседник Ђоковић домаћин свечане доделе сертификата за професионалну обуку младим Ромима и Ромкињама

Четвртак, 17. октобар 2019 - 11:00Потпредседник Ђоковић домаћин свечане доделе сертификата за професионалну обуку младим Ромима и Ромкињама.

Четвртак, 17. октобар 2019 - 11:00 .

У четвртак, 17. октобра 2019. године, са почетком у 11.00 часова, у холу Покрајинске владе (Бул. Михајла Пупина 16, Нови Сад), биће одржана свечана додела сертификата за обуке у професионалним и радним вештинама младим Ромима и Ромкињама, након успешно завршеног првог циклуса курсева Едукативног центра за обуке.

На самом почетку учесницима ће се обратити потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, у својству домаћина свечаности.

Шездесет троје учесника, незапослених Рома и Ромкиња, узраста од 16 до 35 година, добиће сертификате и то за следећа занимања: пекар, кувар, фризер, педикир, маникир, посластичар, бравар, алатничар и руковалац грађевинским машинама.

Обуке су организоване у оквиру пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који реализује Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), уз подршку програма Немачке развојне сарадње, а путем обука у Едукативном центру Нови Сад. Циљ програма обука је пружање подршке инклузији, економском оснаживању и оспособљавању за рад особа из посебно рањивих група, повећање њихових шанси на тржишту рада и смањивање дугорочне незапослености.

Активности у оквиру пројекта су усмерене ка унапређењу оквира, структуре и механизама за спровођење Стратегије на националном и локалном нивоу, уз охрабривање промене ставова у друштву према маргинализованим групама у Србији.
Изјаве за медије су предвиђене пре почетка свечаности, између 10.30 и 11.00 часова у холу Покрајинске владе.

Позивамо вас да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs