Најаве


Потпредседница Ђанковић отвара Новогодишњи мамин базар на Спенсу

Субота, 17. децембар 2016 - 10:00Потпредседница Ђанковић отвара Новогодишњи мамин базар на Спенсу.

Субота, 17. децембар 2016 - 10:00 .

У суботу, 17. децембра 2016. године, у Cпортском и пословном центру „Спенс“ у Новом Саду, са почетком у 10.00 часова, потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић свечано ће отворити „Новогодишњи мамин базар“, који се одржава у организацији Удружења „Маме Новосађанке“. Догађају ће присуствовати и помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић.

„Мамин базар“ је једнодневна и јединствена манифестација на којој ће посетиоци у периоду од 10.00 до 20.00 часова моћи међусобно да размењују, поклањају и продају играчке, дечју половну гардеробу, обућу и беби опрему, или да наведене артикле купе по повољним ценама. На овогодишњем, шестом по реду Базару, учествоваће око 150 мама излагачица квалитетне половне робе и дечије опреме, а у оквиру Базара биће организоване и три хуманитарне акције.

Предвиђено је сакупљање ствари за новогодишње пакетиће (слаткиши, играчке, школски прибор и др.) за потребе Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ), као и донирање украса, којима ће бити окићена новогодишња јелка на лицу места, а који ће се накнадно донирани организацији НСХЦ.

Поред тога, на Базару ће стајати и кутија за прикупљање новчаних прилога и помоћи за шеснаестогодишњег Пеђу Ђурђекановића, који болује од церебралне парализе и неколико пропратних болести. Њему је неопходан стални рехабилитациони третман, како не би дошло до погоршања стања, а родитељи дечака нису у могућности сами да финансирају рехабилитацију.

Новина овогодишњег Базара је „Еко кутак“ у којем ће свој рад промовисати Удружење „Зелени маслачак“ које има за циљ ширење еколошке свести и значаја животне средине међу децом. Биће организовано и прикупљање секундарних сировина, како би се помогло еколошким активностима вртића „Маслачак“.

Позивамо да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs