Најаве


Почетак пројекта против родно заснованог насиља "ЗАУСТАВИ-ЗАШТИТИ-ПОМОЗИ"

Понедељак, 5. септембар 2016 - 12:00Почетак пројекта против родно заснованог насиља "ЗАУСТАВИ-ЗАШТИТИ-ПОМОЗИ" .

Понедељак, 5. септембар 2016 - 12:00 .

Отварајућа конференција Пројекта „ЗАУСТАВИ-ЗАШТИТИ-ПОМОЗИ - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у Аутономној покрајини Војводини“, биће одржана у понедељак, 5. септембра 2016. године у 12.00 сати, у Клубу посланика Скупштине АП Војводине (Нови Сад, Бановински пролаз бб).

Конференцију ће отворити доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство.

Пројектом ће бити оснажен институционални систем подршке за жртве насиља, укључујући здравствени, психосоцијални и правни аспект пружања помоћи и подршке жртви, унапређење мултисекторске сарадње између здравствених установа, установа социјалне заштите, правосуђа, полиције и цивилног сектора, као и трајно стварање сигурног и безбедног окружења.

Циљна група на коју се пројекат односи су жене које су биле у ситуацији родно заснованог насиља или су изашле из ситуације насиља и којима је пре свега потребна помоћ и подршка за превазилажење те ситуације.

Наведени пројекат финансиран је од стране Повереничког фонда Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља над женама (Тhe United Nation Trust Fund to End Violence Against Women или UN Trust Fund).

Позивамо вас да извештавате.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs