Најаве


Предраг Вулетић отвориће другу по реду “Изложбу предузетничких вештина жена са села”

Субота, 12. мај 2018 - 11:00Предраг Вулетић отвориће другу по реду “Изложбу предузетничких вештина жена са села”.

Субота, 12. мај 2018 - 11:00 .

У суботу, 12. маја 2018, у Новом Милошеву (општина Нови Бечеј), испред основне школе “Ђорђе Јовановић”, Завод за равноправност полова одржаће другу по реду “Изложбу предузетничких вештина жена са села”. На изложби ће бити изложени ручни радови и предмети израђени у декупаж техници, слике, ручни рад (вез), магнети, ткани и прехрамбени производи сеоских удружења жена из општина Бечеј, Нови Бечеј, Ада, Зрењанин и Кикинда.

Циљ изложбе је да се скрене пажња јавности на мање средине и туристичке потенцијале које могу имати производи и рукотворине сеоских жена.

Завод за равноправност полова, као покрајински механизам за остваривање родне равноправности у Војводини, већ дуги низ година, уз подршку Покрајинске владе, својим програмима подстиче рад и видљивост жена са села, водећи се чињеницом да допринос жена сеоском туризму може бити веома драгоцен у смислу очувања културе неког места, али и побољшања опште социо-економске слике одређеног руралног простора.

Изложбу ће у 11.00 часова отворити директорка Завода за равноправност полова Дианa Миловић, председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Након отварања изложбе планиран је обилазак штандова излагача.

Догађај траје од 9.00 до 16.00 часова.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs