Најаве


Презентација програмске апликације за превенцију од поплава у оквиру пројекта Србије, Хрватске и БиХ „ДР Схаре“

Четвртак, 4. мај 2017 - 10:00Презентација програмске апликације за превенцију од поплава у оквиру пројекта Србије, Хрватске и БиХ „ДР Схаре“.

Четвртак, 4. мај 2017 - 10:00 .

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, прекограничну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин учествоваће у четвртак, 4. маја 2017. године, са почетком у 10.00 сати, на презентацији програмске апликације (ИТ алата), у оквиру пројекта „ДР Схаре“, суфинансираног од ЕУ, а који окупља партнере из три државе Србије, Хрватске и БиХ, која ће бити организована у Вуковарско-сремској жупанији, Велика већница, Жупанијска 9, у Вуковару, у Хрватској.

Пројекат „ДР Схаре“ окупља партнере из три државе које су се сусреле са поплавама у мају 2014. године, како би се унапредила њихова спремност за реаговање у ванредним ситуацијама у плавним подручјима слива реке Саве, те ради смањења катастрофа, стандардизовања анализа опасности и процене ризика.

Вредност пројекта је око 281 хиљада евра, од чега је кроз суфинансирање Европске комисије обезбеђено око 210 хиљада евра. Окосница пројекта је израда ИТ алата који ће бити на располагању подручјима обухваћеним овим пројектом, а који ће у случају елементарне непогоде благовремено пружити информацију које све критичне ресурсе у кратком времену треба мобилисати и подићи на ниво спремности да би се њиховим ангажманом санирале последице елементарних непогода.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs