Најаве


Сећање на Холокауст

Уторак, 18. април 2017 - 19:00Сећање на Холокауст.

Уторак, 18. април 2017 - 19:00 .

Отварање серије догађаја „Сећање на Холокауст” и изложбе „Писање страдања: водич кроз публикације о Холокаусту” ауторке Биљане Албахари и дизајнерке Орнеле Резиновић, као и концерт хора Јеврејске општине у Новом Саду „Хашира” одржаће се данас, 18. априла 2017. године, с почетком у 19 часова, у Синагоги (Јеврејска 8) у Новом Саду.

На свечаности ће говорити Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице, Горан Леви, председник Јеврејске општине у Новом Саду, Алона Фишер Кам, амбасадорка Израела, Петар Бојанић из Института за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду и Марк Лосонц из Регионалног научног центра Института за филозофију и друштвену теорију у Новом Саду.

У оквиру серије „Сећање на Холокауст”, у трајању од четири дана (од 18. до 22. априла), одржаће се конференција „Холокауст и филозофија”, трибина историчара „Јеврејски идентитет, антисемитизам и Холокауст”, један школски дан о Холокаусту „Лекције за будућност” и симпозијум „Утопија или шанса”.

Позивамо вас да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs