Најаве


Скупштина АП Војводине домаћин Генералне скупштине и радних састанака Регионалне мреже младих

Недеља, 7. мај 2017 - 9:00Скупштина АП Војводине домаћин Генералне скупштине и радних састанака Регионалне мреже младих.

Недеља, 7. мај 2017 - 9:00 .

У недељу, 7. маја 2017. године, у Центру за привредно технолошки развој на Андревљу са почетком у 9.00 часова, потпредседник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Дамир Зобеница, обратиће се учесницима Генералне Скупштине Регионалне мреже младих, која се одржава од 6. до 9. маја, под покровитељством покрајинске Скупштине.

На истом месту са почетком у 14.00 часова, одржаће се и Пленарни састанак Регионалне мреже младих, који ће отворити потпредседница Скупштине АП Војводине, Александра Ђанковић.

Током тродневног боравка у Новом Саду и Војводини, више десетина младих политичара, чланова регионалних парламената младих, омладинских организација и савета из целе Европе ће уз подршку представника покрајинских и градских власти водити дебату о актуелним питањима у Европској унији и разговарати о проблемима и изазовима вођења омладинске и регионалне политике и о циљевима у области заштите животне средине и одрживог развоја у Европи.

Циљеви организације поменутих догађаја у Новом Саду и Војводини јесу и промоција Града Новог Сада као будуће омладинске и културне престонице Европе, представљање потенцијала АП Војводине и Републике Србије и активно укључивање наших омладинских организација у активности Регионалне мреже младих.
У понедељак, 8. маја, у великој сали Скупштине АП Војводине са почетком у 9.30 часова, учесници ће погледати промотивни филм о АП Војводини, који ће им представити потпредседница Скупштине Алекдсандра Ђанковић.

Истог дана, у Градској кући у Новом Саду од 17.20 часова, упознаће се са пројектом „Нови Сад, омладинска европска престоница 2019“. У уторак, 9. маја, поводом Дана победе и Дана Европе, у канцеларији ЕУ Инфо Поинт Нови Сад са почетком у 10.30 часова, учесници ће заједно са представницима покрајине, града и Мисије ЕУ у Србији, учествовати на дебати о „ будућности Европе“.

Регионална мрежа младих основана је од стране Скупштине европских региона (АЕР), чија је АП Војводина активна чланица од 2002. године.

Молимо да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs