Најаве


Трећа седница Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европска унија-Република Србија

Петак, 24. новембар 2017 - 9:00Трећа седница Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европска унија-Република Србија.

Петак, 24. новембар 2017 - 9:00 .

Представници Србије и Европске уније, окупљени у Заједничком консултативном одбору Комитета региона Европска унија-Република Србија одржаће 3. седницу у петак, 24. новембра 2017. године, 9.00 часова, у Великој сали Скупштине Аутономне Покрајине Војводине (Владике Платона бб, Нови Сад).

На седници ће се разговарати о примерима добре праксе и начинима да се локални и покрајински ниво боље припреме за активности које предстоје у преговорима о приступању Европској унији.

Заједнички консултативни одбор основан је 2014. године и његов задатак је успостављање дијалога и сарадње између регионалних и локалних власти у Србији, с једне стране, и Комитета региона Европске уније, с друге стране, као и њихова припрема за учешће у раду Комитета региона ЕУ након ступања у чланство Европске уније.

Ово тело се састаје два пута годишње, наизменично у Београду и Бриселу, а 3. седница је прва која се организује у Србији.

АГЕНДА:

9.10 Сниматељима и фоторепортерима је омогућено снимање почетка седнице.

10.45 – Заједничко фотографисање (испред Велике сале Скупштине Војводине).

10.50 Изјаве за медије (испред кабинета председника Скупштине Војводине)

- Игор Мировић, председник Покрајинске владе

- Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије

- Сем Фабрици (Sem Fabrizi), амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији

- Иштван Пастор, председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине.

НАПОМЕНА: Акредитације су обавезне. Молимо да писане акредитације пошаљете на имејл presbiro@gmail.com најкасније до четвртка, 23. новeмбра, до 16.00 часова. Акредитације на меморандуму редакције треба да садрже име и презиме, број личне карте и контакт телефон за сваког члана екипе.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs