Најаве


У Руми почиње јавна расправа о Нацрту покрајинске одлуке о Дану Војводине

Уторак, 3. април 2018 - 11:00У Руми почиње јавна расправа о Нацрту покрајинске одлуке о Дану Војводине.

Уторак, 3. април 2018 - 11:00 .

У уторак, 3. априла 2018. године, у 11.00 часова, у Културном центру „Брана Црнчевић“ у Руми, биће организована јавна расправа о Нацрту покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине и других дана од покрајинског значаја.

Нацртом те одлуке предложено је да се као Дан АП Војводине свечано обележава 25. новембар, дан на који је 1918. године Велика народна скупштина одржана у Новом Саду прогласила присаједињење војвођанских области Краљевини Србији.

Уз то, предвиђено је да се, као датуми од покрајинског значаја, обележавају и 15. мај, поводом Мајске скупштине одржане у Сремским Карловцима 1848. године, на којој је проглашено стварање Српске Војводине, и 10. децембар – Међународни дан људских права, када су УН 1948. године усвојиле Универзалну декларацију о људским правима.

О Нацрту одлуке и значају ових датума говориће директор Музеја Војводине, историчар др Драго Његован, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић, подсекретар тог Секретаријата Станислав Радуловић и председник Скупштине општине Рума Стеван Ковачевић.

Позивамо Вас да извештавате.
За извештаче је организован превоз, у 10.00 сати, испред главног улаза у зграду Покрајинске владе.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs