Остале вести


Велики потенцијали за сарадњу Републике Грузије и Војводине у области пољопривреде

Нови Сад , 09. август 2017.
-A A +AВелики потенцијали за сарадњу Републике Грузије и Војводине у области пољопривреде.

Нови Сад , 09. август 2017. .

Заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Роберт Отот, примио је данас делегацију Грузије, предвођену министром пољопривреде, Леваном Давиташвилијем. Тема разговора били су потенцијали за сардњу у области пољопривреде.

Отот је представљајући потенцијале Војводине, нагласио да је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство начинио крупан искорак на пољу даљег развоја пољопривреде у покрајини.

„Наш секретаријат утврдио је низ различитих подстицајних мера које су усмерене ка пољопривредним прозвођачима,“казао је Отот, додајући да је крајњи циљ секретаријата стварање повољног укупног амбијента у аграру Војводине, како за домаће пољопривреднике тако и за иностране улагаче.

Министар пољопривреде Давиташвили, истакао је да је њихова делегација током дводневне посете Србији, обишла више делова Војводине и додао да праксе које се примењују у области наше покрајине имају изузетану вредност, те да би могле успешно да се спроводе код њих.

Отот и Давиташвили су се сложили да постоји велики потенцијали за интезивирање односа и размену искустава имеђу Републике Грузије и Војводине и изразили обострано задовољство поводом могућег остваривања дугорочне сарадње у овој области.

Састанку су присуствовали и државни секретар Велимир Станојевић, помоћник покрајинског секретара сектора за заштиту уређења и коришћења пољопривредног земљишта, Владислав Крсмановић, и помоћник покрајинског секретара задужен за сектор водопривреде, Мирослав Дуњић.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs