Остале вести


Војводина представила своје потенцијале на Европској недељи региона и градова у Бриселу

Брисел , 07. октобар 2019.
-A A +AВојводина представила своје потенцијале на Европској недељи региона и градова у Бриселу.

Брисел , 07. октобар 2019. .

Делегација АП Војводине коју предводе председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић борави у Белгији, где данас присуствује отварању 17. Европске недеље региона и градова, која се одржава у Бриселу.

Манифестација у заједничкој ораганизацији Европског комитета региона и Генералног директората Европске комисије за регионалну и урбану политику трајаће до 9. октобра и ове године окупиће око шест хиљада учесника и готово 600 говорника на више од 300 званичних догађаја чија је тема развој региона и градова.

Помоћник покрајинског секретара Небојша Дракулић истакао је да су традиционалне манифестације високог ранга попут Европске недеље региона и градова увек и изнова прилика да АП Војводина и Србија у најбољем светлу презентују своје потенцијале и, што је најважније, остваре бројне важне контакте са другим европским регијама.

„То ће допринети већем броју инвестиција у Војводини, како би се економски развој, који је у фокусу последњих неколико година, подигао на још виши ниво, посебно када је у питању привредни сектор“, поручио је Дракулић.

Он је подсетио да се делегација АП Војводине током боравка у Бриселу већ састала са председником Европског комитета региона Карл-Хајнцом Ламберцом, те најавио сутрашњи сусрет са државним секретаром Покрајине Хесен који ће представници двеју покрајина искористити за финализацију техничких детаља у вези са реализацијом потписивања Заједничке изјаве о намерама која се односи на успостављање сарадње између АП Војводине и Покрајине Хесен. Потписивање овог документа очекује се до краја ове године у Визбадену.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је да учешће на Европској недељи региона и градова отвара нове могућности које ће убрзати прикључење Србије Европској унији. „Скоро две деценије смо у ишчекивању, а сигуран сам да је Србија данас спремнија за приступање ЕУ него што то процес преговора показује”, истакао је Пастор.

Делегацију АП Војводине током Европске недеље региона и градова у Бриселу, осим представника Скупштине АП Војводине и Покрајинске владе, чине и представници Фонда „Европски послови“, као и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs