Остале вести


,,Дан отворених врата“ у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад

Нови Сад , 14. децембар 2017.
-A A +A,,Дан отворених врата“ у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад.

Нови Сад , 14. децембар 2017. .

У оквиру Европске недеље представљања стручних вештина, који организује Европска комисија „European Vocational Skills Week 2017“, у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад, одржан је данас „Дан отворених врата“.

У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, представници Едукативног центра демонстрирали су обуке које ова установа пружа својим корисницима.

Помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам, Бранислав Бандић говорио је о значају дуалног образовања, те могућности преквалификација и доквалификација за потребе тржишта рада, а то је први корак који мора да се начини, како за појединца тако и за друштво.

,,Данас није довољно имати средњошколску или факултетску диплому, познавање рада на рачунару, знање само једног језика, већ морате поседовати одређене вештине. Секретаријат ће и у наредној години наставити да подржава микро и мале привредне субјекте, занатство, креативну и социјалну економију, кластер организације и инкубаторе. Подршка запошљавању и туризму се такође наставља. Настојаћемо да новим идејама и концептом учинимо да наша привреда буде конкурентна у 21. веку“, рекао је Бандић.

Окупљенима су се обратили и директор Едукативног центра, Ђурађ Милановић, директор Службе зa реaлизaцију прогрaмa рaзвојa АП Војводине Дејан Авдаловић и представници Покрајинске националне службе за запошљавање.
Учесници су били у прилии да погледају практичну демонстрацију обука, попут обуке за заваривача, руковаоца грађевинским машинама, књиговодства, фризера, маникира, педикира, информатичког описмењавања, знаковног и енглеског језика, као и да учествују у радионицама.

Центар су посетили и матуранти средњих школа, којима су представљене могућности додатног усавршавања професионалних и радних вештина доступних по завршетку школовања. За њих су овим поводом организоване радионице у сарадњи са Националном службом за запошљавање Нови Сад на тему планирања каријере, вештина комуникације приликом конкурсисања за посао, као и писање радне биографије.


Извор: ПС за привреду и туризам


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs