Остале вести


Делегација Клуба аустријских пољопривредника у Покрајинској влади

Нови Сад , 04. јун 2018.
-A A +AДелегација Клуба аустријских пољопривредника у Покрајинској влади.

Нови Сад , 04. јун 2018. .

У Покрајинској влади данас је боравила делегација Клуба аустријских пољопривредника, који се налазе у студијској посети Србији и Војводини, у организацији Амбасаде Аустрије у Београду.

Делегацију пољопривредника из Аустрије, коју је предводио Кристајен Бравенц, аташе Савезног министарства одрживости и туризма при Амбасади Аустрије у Београду, примили су заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Роберт Отот и помоћници Владислав Крсмановић и Младен Петковић, који су их упознали са аграрном политиком и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата.

Клуб аустријских пољопривредника, са традицијом дугом 125 година једно је од најстаријих удружења у Аустрији у тој области. Данашњи чланови Клуба се убрајају у крупне пољопривредника, који су власници и менаџери својих поседа. Клуб броји преко 200 чланова, који су својеврсни посредници између науке и праксе и представља место окупљања припадника из свих области пољопривреде и шумарства.

У разговору у коме је било речи и о савременим трендовима у пољопривривреди, као што су производња органске хране и примена обновљивих извора енергије, аустријски пољопривредници су изнели да су из ове посете понели позитивна искуства о пољопривреди у Војводини и поручили да пољопривредници не треба да се плаше конкуренције у ЕУ.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs