Остале вести


Заменик Павле Почуч обишао сарачку занатску радионицу у Бачкој Паланци

Нови Сад , 15. август 2019.
-A A +AЗаменик Павле Почуч обишао сарачку занатску радионицу у Бачкој Паланци.

Нови Сад , 15. август 2019. .

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је јуче у радној посети Општини Бачка Паланка, у оквиру које је посетио једну од сарачких занатских радњи под називом ,,Микеле Плус“. Ова занатска радња производи седла за коње изузетног квалитета, притом негујући овај све ређи стари занат у АП Војводини.

Заменик Почуч је истакао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам у континуитету, већ дуги низ година, пружа подршку овој делатности која је све мање заступљена, са циљем да ревитализује и унапреди рад занатских радионица.

,,Циљ Секретаријата је да се бесповратним средствима омогући предузетницима који послују у оквиру ове делатности да набаве неопходне машине и репроматеријал који ће допринети бољем раду и очувању старих заната. Позитиван пример у пракси је готово заборављен занат – сарач“, рекао је Почуч.

Он додаје да је ове године одлуком по конкурсу намењеном предузетницима, микро и малим правним лицима, од интереса за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности, подржано укупно 33 занатске радионице у Војводини са средствима од укупно пет милиона динара.


Извор: ПС за привреду и туризам


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs