Остале вести


Заменик покрајинског секретара мр Павле Почуч на ,,Пландиштанском сајму привреде, пољопривреде и туризма 2018“

Нови Сад , 27. април 2018.
-A A +AЗаменик покрајинског секретара мр Павле Почуч на ,,Пландиштанском сајму привреде, пољопривреде и туризма 2018“.

Нови Сад , 27. април 2018. .

У Пландишту се данас одржава ,,Пландиштански сајам привреде, пољопривреде и туризма 2018”, у организацији Удружења за туристичку промоцију општине Пландиште ,,Пландијум”. На овогодишњем сајму, поред домаћих излагача, учествоваће и излагачи из Данске, Аустрије, Италије, Словеније, Македоније, Румуније и Републике Српске.
Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, присуствовао је отварању Сајма, а потом учествовао на панелу и говорио о програмима подршке и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам које су намењене социјалном предузетништву и социјалној економији. Област социјалне економије заузима посебно место на овогодишњем Сајму.

У оквиру панел дискусије, заменик Почуч је представио концепт социјалне економије у АП Војводини, тренутно стање у овој области, потенцијале и активне мере подршке које спроводи Покрајинска влада и ресорни Секретаријат за привреду и туризам.

Посебан акценат у презентацији стављен је на социјално агропредузетништво у АП Војводини, при чему је заменик покрајинског секретара упознао присутне са истраживањем које је спровео у периоду од 2017. године, а које представља одржив друштвено-економски модел који подстиче запошљавање рањивих социјалних категорија у руралним срединама.


Извор: ПС за привреду и туризам


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs