Остале вести


Информисање о средствима и инструментима за рурални развој путем ИПАРД мера од изузетног значаја за домаћу пољопривреду

Бач , 02. март 2021.
-A A +AИнформисање о средствима и инструментима за рурални развој путем ИПАРД мера од изузетног значаја за домаћу пољопривреду.

Бач , 02. март 2021. .

Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарко Миланковић боравио је данас у Бачу, где је одржана панел-дискусија на тему "ИПАРД 3 – подршка пољопривредницима – како до средстава".

Дискусија представља део реализације пројекта "Култ(Р)урал – развој, заштита и промоција општине Бач", који подржава процес информисања и приступања средствима која су на располагању у области руралног развоја, а учешће на панелу узели су и представници републичких и регионалних нивоа власти.

Говорећи о укупном регионалном развоју, подсекретар Миланковић је истакао да су пољопривреда и политика руралног развоја један од најважнијих чинилаца привредног развоја АП Војводине, те да у складу са тим информисање привредних субјеката у овој области о могућностима потраживања средстава из приступних фондова Европске уније треба да буде високо на листи приоритета.

"ИПАРД представља једну од мера која је успешно имплементирана и поседује све потребне инструменте за несметано споровођење, а ми смо у обавези да континуирано подржавамо све програме који имају циљ да афирмишу стручну едукацију људи који се баве питањима регионалног развоја кроз механизме европског финансирања", казао је Миланковић и подсетио да су овакве мере подршке од изузетног значаја јер представљају припремни корак ка приступању фондовима Европске уније који нуде далеко већа средства.

ИПАРД 3 усмерен је на инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа, а могућност за конкурисање имају предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге уписане у Регистар пољопривредних газдинстава.

Панел-дискусији су присуствовали и шефица управљачког тела ИПАРД програма у Републици Србији из Министарства пољопривреде Јасмина Миљковић, руководилац групе у Сектору за рурални развој Министарства пољопривреде Слободан Живановић, помоћниик секретара у Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петреш и руководилац у Одељењу за пољопривреду, привреду и економски развој општине Бач Јелена Ковачевић.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs