Остале вести


Каравуково је пример изузетног значаја аматеризма

Каравуково , 23. април 2017.
-A A +AКаравуково је пример изузетног значаја аматеризма .

Каравуково , 23. април 2017. .

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање Ђорђе Вукмировић, посетили су данас КУД „Станиша Стошић“ из Каравукова.
Реч је о друштву који има више од 120 чланова свих узрасних категорија – од најмлађих, до ветерана. Они су редовни учесници готово свих домаћих смотри аматерског стваралаштва, а уз остало већ четири године у свом месту организују и фестивал „Каравуково - мало Врање“. Данашњи житељи су, наиме, потомци послератних колониста из јужне Србије, па ово друштво превасходно негује фолклорну традицију тог дела наше земље.
„Ентузијазам и посвећеност који се овде, упркос не баш сјајним материјалним условима, осећају у свакој речи и у сваком гесту, заиста охрабрују. То, истовремено, потврђује колико је аматеризам значајан не само за очување традиције, већ и за укупан културни живот наших места, посебно оних мањих“, оценио је Кузмановић.
Према речима Дејана Митића, председника КУД-а „Станиша Стошић“, највећи проблем чланова тог друштва је недостатак одговарајућег простора за свакодневни рад и јавне наступе. Они, наиме, за то користе релативно мали и неуслован простор Омладинског дома, пошто је некада веома атрактивни сеоски Дом културе тренутно у лошем стању и неопходна му је темељна реконструкција.
„Учинићемо све да, у мери у којој то зависи од нашег Секретаријата, помогнемо да се то и уради. То је веома важно не само због КУД `Станиша Стошић`, већ и због КУД `Бора Станковић` које такође ради у Каравукову“, рекао је Кузмановић.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs