Остале вести


Кузмановић: Снажна подршка Словачком војвођанском позоришту

Нови Сад , 14. јул 2017.
-A A +AКузмановић: Снажна подршка Словачком војвођанском позоришту.

Нови Сад , 14. јул 2017. .

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је разговарао са директорком Словачког војвођанског позоришта из Бачког Петровца, Виером Крстовски о могућностима даље сарадње.

Саговорници су се сложили да наредне године, јубилеј једне од најважнијих институција културе Словака у Србији и Војводини, која обележава 15 година од оснивања, буде подржан премијером предстве предвиђеном за март следеће године.

По речима заменика Кузмановића, ресорни секретаријат се труди да у складу са буџетским могућностима испоштује бројне пројекте, које су од приоритетног значаја за културну политику Секретаријата, а ту се свакако налази и Словачко војвођанско позориште.

„Очување, неговање и подршка мултикултурализма, мултиконфесионализма, нарочито традиционалних манифестација, јесте наш приоритет“ истакао је Кузмановић.
Он је додао да се поред фундаменталних културних вредности, посебна пажња посвећује позоришту, тако да осим Српског народног позоришта јача подршка ће бити у наредном периоду усмерена и на позоришта мањинских заједница.

Виера Крстовски је изразила захвалност на разумевању, нагласивши да је подршка Покрајинске владе и ресорног секретаријата од посебне важности у одржавању традиционалног позоришног фестивала у Бачком Петровцу, који се ове године одржава од 22. до 26. септембра.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs