Остале вести


Ново возило хитне помоћи за Дом здравља у Новом Бечеју

Нови Сад , 30. јун 2017.
-A A +AНово возило хитне помоћи за Дом здравља у Новом Бечеју.

Нови Сад , 30. јун 2017. .

Директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић је заједно са представницима локалне самоуправе предао на употребу ново возило хитне помоћи Дому здравља Нови Бечеј. Санитетско возило је набављено за 4,4 милиона динара средствима Управе за капитална улагања АП Војводине.

„Подржавајући политику Покрајинске владе да је здравље грађана на првом месту, само преко конкурса Управе за капитална улагања у последњих годину дана додељено је 333 милиона динара за реализацију 24 пројекта у 17 општина. Један од тих пројеката је и набавка новог возила за пружање хитне медицинске помоћи у Новом Бечеју. Куповином овог возила, запослени Дома здравља моћи ће брзо и правовремено да пруже неопходну медицинску помоћ. У најскорије време очекујемо да и ангио-сала у болници у Зрењанину буде завршена, те ће уз помоћ новог санитета грађанима Новог Бечеја бити омогућен сигурнији превоз и адекватна помоћ у случају инфаркта миокарда,“ истакао је овом приликом Ковачевић.

Одељење за хитну медицинску помоћ Дома здравља Нови Бечеј у свом саставу има пет екипа, које на годишњем нивоу пруже око 2500 услуга на терену. До сада су имали само два возила, која су прелазила око 120.000 километара годишње, јер се пацијенти са акутним коронарним синдромима збрињавају у Институту за крадиоваскуларне болести Сремска Каменица.

Након посете Дому здравља, директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и председник општине Саша Максимовић одржали су радни састанак у згради општине где се разговарало о даљим плановима капиталних улагања на територији новобечејске општине. Директор Ковачевић је најавио да ће нови конкурси бити расписани већ у првој недељи јула.

„Општина Нови Бечеј ће спремно дочекати нове конкурсе Управе, где ћемо покушати да обезбедимо нова средства за развојне пројекте општине. Већ данас ћемо разговарати и о могућностима наставка изградње индустријске зоне у Новом Милошеву и Новом Бечеју, као и о реконструкција водовода у насељеном месту Нови Бечеј,“ напоменуо је овом приликом председник општине Саша Максимовић.


Извор: Управа за капитална улагања АПВ


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs