Остале вести


Одржана завршна конференција поводом пројекта „Central Danube Tour“

Нови Сад , 05. март 2019.
-A A +AОдржана завршна конференција поводом пројекта „Central Danube Tour“.

Нови Сад , 05. март 2019. .

Данас је у Скупштини Аутономне покрајине Војводине одржана конференција поводом завршетка пројекта „Унапређење развоја туризма у Централном прекограничном региону Дунава- Central Danube Tour“.

Пројекат вредан 576 хиљада евра суфинансиран је са 490 хиљада средствима из Европске уније путем Interreg- IPA програма прекограничне сарадње Хрватска- Србија 2014-2020.

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић поздравио је учеснике конференције подсетивши да пројекат „Централна дунавска тура“ као и други пројекти прекограничне сарадње имају велики значај за нашу земљу јер су, како је рекао, у функцији директног подстицања сарадње са земљама у окружењу, развијању међусобног поверења и добросуседских односа.

„Пројекат у коме је водећи партнер „Развојна агенција Осјечко-барањске жупаније“ дизајниран је са циљем да повеже туристичке актере са подручја који деле Хрватска и Србија с циљем креирања „Дестинације средњег Дунава“, јер река Дунав није само стратешки важан транспортни коридор, већ и веома значајан туристички ресурс“, истакао је Дракулић.

Он је нагласио да нема сумње да ће пројекат који се успешно приводи крају повећати квалитет и разноликост туристичке понуде у оквиру ове заједничке туристичке дестинације те валоризовати туристички потенцијал целе прекограничне регије те да ће локалне заједнице са обе стране Дунава у развојном смислу имати директне бенефите од овог пројекта.

Током конференције представници пројектних партнера презентовали су резултате пројекта као и модел управљања дестинацијом Средњег Дунава -области коју деле Источна Хрватска и Западна Србија.

Како је истакнуто, њихова заједничка туристичка понуда биће видљива на локалном, регионалном и међународном тржишту, а унапређењу видљивости широке лепезе заједничких туристичких производа ће допринети њихово стално представљање кроз девет нових тематских прекограничних рута у области заштите природног наслеђа, руралног туризма, културе, спорта и очувања здравља.

Осим Развојне агенције Осјечко-барањске жупаније, Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, на пројекту су учествовали и Дунавски центар за компетенцију, Осјечко-барањска жупанија и Град Илок.
Учесници конференције имали су прилику да се боље упознају са пројектом кроз промотивни видео „Откријте дестинацију Средњег Дунава“.Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs