Остале вести


Одржана завршна конференција поводом пројекта „Central Danube Tour“

Нови Сад , 05. март 2019.
-A A +AОдржана завршна конференција поводом пројекта „Central Danube Tour“.

Нови Сад , 05. март 2019. .

Данас је у Скупштини Аутономне покрајине Војводине одржана конференција поводом завршетка пројекта „Унапређење развоја туризма у Централном прекограничном региону Дунава- Central Danube Tour“.

Пројекат вредан 576 хиљада евра суфинансиран је са 490 хиљада средствима из Европске уније путем Interreg- IPA програма прекограничне сарадње Хрватска- Србија 2014-2020.

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић поздравио је учеснике конференције подсетивши да пројекат „Централна дунавска тура“ као и други пројекти прекограничне сарадње имају велики значај за нашу земљу јер су, како је рекао, у функцији директног подстицања сарадње са земљама у окружењу, развијању међусобног поверења и добросуседских односа.

„Пројекат у коме је водећи партнер „Развојна агенција Осјечко-барањске жупаније“ дизајниран је са циљем да повеже туристичке актере са подручја који деле Хрватска и Србија с циљем креирања „Дестинације средњег Дунава“, јер река Дунав није само стратешки важан транспортни коридор, већ и веома значајан туристички ресурс“, истакао је Дракулић.

Он је нагласио да нема сумње да ће пројекат који се успешно приводи крају повећати квалитет и разноликост туристичке понуде у оквиру ове заједничке туристичке дестинације те валоризовати туристички потенцијал целе прекограничне регије те да ће локалне заједнице са обе стране Дунава у развојном смислу имати директне бенефите од овог пројекта.

Током конференције представници пројектних партнера презентовали су резултате пројекта као и модел управљања дестинацијом Средњег Дунава -области коју деле Источна Хрватска и Западна Србија.

Како је истакнуто, њихова заједничка туристичка понуда биће видљива на локалном, регионалном и међународном тржишту, а унапређењу видљивости широке лепезе заједничких туристичких производа ће допринети њихово стално представљање кроз девет нових тематских прекограничних рута у области заштите природног наслеђа, руралног туризма, културе, спорта и очувања здравља.

Осим Развојне агенције Осјечко-барањске жупаније, Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, на пројекту су учествовали и Дунавски центар за компетенцију, Осјечко-барањска жупанија и Град Илок.
Учесници конференције имали су прилику да се боље упознају са пројектом кроз промотивни видео „Откријте дестинацију Средњег Дунава“.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs