Остале вести


Од почетка године у Војводини затворено осам илегалних домова за старе

Нови Сад , 25. мај 2018.
-A A +AОд почетка године у Војводини затворено осам илегалних домова за старе.

Нови Сад , 25. мај 2018. .

Инспектори социјалне заштите Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова у оквиру инспекцијског надзора врше проверу испуњености услова за обављање делатности социјалне заштите.

Један од приоритетних циљева инспекцијског надзора у области социјалне заштите у 2018. години је спречавање и сузбијање пружање услуга социјалне заштите од стране нерегистрованих субјеката.

У периоду од јануара до маја 2018. године, инспектори социјалне заштите Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, поступајући по пријавама физичких и правних лица, забранили су пружање услуге домског смештаја одраслим и старијим лицима у осам објеката – приватних кућа у следећим местима: Суботица, Сремска Митровица, Нови Сланкамен, Мартонош, Зрењанин и Панчево по један објекат и у насељу Мраморак два објекта. У наведеним објектима било је смештено укупно 79 старијих лица.

Инспекција је појачано пратила да ли су испуњене наложене мере, те је на основу контрола поднела пет кривичних пријава и један захтев за покретање прекршајног поступка.

У циљу ефикаснијег сузбијања рада нерегистрованих домова, инспекција социјалне заштите сарађује са надлежном пореском и другим инспекцијама.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs