Остале вести


Отворена изложба „Купиник - последња престоница српских деспота“

Нови Сад , 12. мај 2017.
-A A +AОтворена изложба „Купиник - последња престоница српских деспота“.

Нови Сад , 12. мај 2017. .

У Музеју Војводине данас је отворена изложба „Купиник - последња престоница српских деспота“, која је организована у склопу манифестације „Музеји Србије 10 дана од 10 до 10“, а коју је припремио Ђорђе Бошковић из Завичајног музеја у Руми. Изложбу је отворио подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин.

„Историја је учитељица живота, а данашња поставка о Купинику као последњој престоници српских деспота је ту да нас подсети и скрене нам пажњу на трајне вредности нашег историјског и културног наслеђа и опомене нас да морамо да их чувамо“, рекао је Лазин отварајући изложбу.

Он је додао да је Завичајни музеј у Руми урадио изузетну поставку, јер је у јавност изнео све оно што треба да знамо о српским деспотским породицама, њиховом породичном стаблу и наслеђу које су нама оставили.

У име Музеја Војводине, присутне је поздравио в.д. директора Војводине др Драго Његован, док се испред Завичајног музеја у Руми обратила директорица Снежана Јанковић. У уметничком делу програма, посебно ефектно је било извођење песме „Ангелина света мати крушедолска“, посвећене деспотици Ангелини Бранковић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs