Остале вести


Отворена изложба „Путевима предака“ у Културном центру Новог Сада

Нови Сад , 06. фебруар 2018.
-A A +AОтворена изложба „Путевима предака“ у Културном центру Новог Сада.

Нови Сад , 06. фебруар 2018. .

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је синоћ у Културном центру Новог Сада изложбу „Путевима предака“. Поставка је резултат радова са истоимене ликовне колоније одржане на Фрушкој гори у октобру прошле године, у организацији Удружења „Српски крајеви“.

Отварајући изложбу, др Кузмановић је истакао да улога Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама јесте, између осталог, да подржи и помогне, поред очувања идентитета, културе и традиције националних мањина, и културу, традицију и обичаје српског народа.

„Ова изложба је прича о нашим прецима, који су нас на разне начине задужили да их се сећамо, јер су својим делима, примерима и животом били узор како се чува и воли завичај,“ рекао је др Кузмановић и додао да „са ових слика исијава, поред уметничке лепоте приказаних портрета, историјских догађаја, манастира, икона и патња, страдања, муке и бол коју су Крајишници проживели“.

На отварању изложбе обратио се и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило, док је о изложбеној поставци говорио председник Удружења „Српски крајеви“ Славиша Грујовић, који је овом приликом сликарима и свим пријатељима колоније, међу њима и ресорном секретаријату, уручио захвалнице.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs