Остале вести


Отворен Први позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020.

Нови Сад , 16. октобар 2017.
-A A +AОтворен Први позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020..

Нови Сад , 16. октобар 2017. .

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин, одржао данас радни састанак у Скупштини АП Војводине, са представницима Министарстава Републике Српске поводом разматрања пројектних идеја у складу са објављивањем Првог позива за достављање предлога пројеката у оквиру IPA прекограничног програма Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 a све у складу са недавно потписаним Споразумом о сардањи између АП Војводине и Републике Српске.

Овим позивом за подношење предлога пројеката су опредељена средства у износу од 5,4 милиона евра која ће бити додељивана у форми бесповратне финансијске помоћи, при чему корисници обезбеђују, у виду суфинансирања, минимум 15% укупног буџета предложеног пројекта из сопствених извора, или из средстава која нису из буџета Европске уније.

На састанку су оквирно разматрани пројектни предлози којих је било 15 а за сваки потенцијални пројекат одређени су партнери из Републике Србије и Босне и Херцеговине и успоставњени су иницијални контакти ради даље сарадње.

Програмска област коју овај позив обухвата у АП Војводини је: Сремски округ, Мачвански округ, Златиборски округ и Колубарски округ.

Састанку су присуствовали и представници из: Министарства унутрашњих послова -сектор за ванредне ситуације, Фонда европски послови АП Војводине, Регионалне Развојне Агенције Срем, Факултета техничких наука, Националног парка Фрушка гора, ЈВП Воде Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ЈП Комуналац Рума и представници општина са територије Срема.


Извор: "ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу"


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs