Остале вести


Отворен 1. међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници

Нови Сад , 12. октобар 2017.
-A A +AОтворен 1. међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници .

Нови Сад , 12. октобар 2017. .

Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заејдницама Зоран Лазин отворио је синоћ је у хотелу „Парк“ 1. међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници. Фестивал се одржава у оквиру 23. Међународне конференције безбедних заједница која је прекјуче почела у Новом Саду.

„Међу бројним културним дешавањима у нашој земљи и у Новом Саду као будућој Европској престоници културе, важно место заузимајуи фестивали домаће и стране видео и филмске продукције какав је и овај фестивал посвећен безбедној заједници“, рекао је том приликом Лазин.

Посебан значај овом фестивалу, додао је Лазин, даје то што је већина људи на нашим просторима недовољно информисана о томе шта је то безбедна заједница, па он има и едукативни карактер.

„Зато би било драгоцено да се филмови који ће овде бити приказани емитују и на нашим телевизијским каналима, како би шира друштвена заједница била упозната са питањима, која су сваким даном, свуда у свету, као и код нас све актуелнија“, нагласио је Лазин.

У име Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалчну сарадњу и локалну самоуправу учеснике фестивала, госте и домаћине поздравио је помоћник секретера Небојша Дракулић, а испред организационог одбора 23. Међународне конференције безбедних заједница председница одбора Мирјана Миланков. Најзад, у име учесника поздравне речи упутио је директор Мохсан К.Рахјерди.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs